אישה יקרה,
זכית לזמן טבילה מיוחד מאד. בערב גדול וחשוב בשנה, את זוכה לטבול לטהרה. זו זכות מיוחדת, ונכון, זה עלול להיות לא פשוט ואפילו מלחיץ.
אז כמה טיפים איך עושים את זה.
קודם כל,יש דברים שאי אפשר לעשות ממש לפני הטבילה, ולכן:
🌸ההמלצה שלי היא לסיים את כל הדברים שאפשר עד ערב חג ראשון (יום ראשון), לדוגמא: גזירת ציפרניים, סידור גבות והורדת שיער (למי שעושה), וכד'.
🌸ביום ראשון לפני החג, לעשות מקלחת טובה ולסרק את השיער היטב, ולעבור על הגוף לראות שהכל מוכן לטבילה (לדוג': ניקיון אזניים ועוד ). כיוון שאסור להסתרק במהלך החג, כדאי להשאיר בינתיים את השיער אסוף כדי שלא ייוצרו קשרים.
🍗במהלך החג, מותר לאכול בשר, ולקראת הטבילה לנקות בין השיניים (בזהירות כך שלא ייצא דם) עם חוט דנטאלי שנחתך לפני כניסת החג או עם קיסם.
🚿בחג עצמו לפני הטבילה, מי שרוצה יכולה לרחוץ את כל הגוף, מלבד השיער. בכל מקרה, כדאי לשטוף לפחות את הידיים ואת הפנים, להתפנות ולשטוף את המקום לפני הטבילה.
⌚בדקי מראש מתי בדיוק המקווה פתוח.
💃🏽 איך יוצאים למקווה?
אם יש צורך אפשר להמציא לילדים או למשפחה תירוץ, עדיף שיהיה בו גרעין אמת, כמו: "קבעתי עם חברה…"
אבל ניתן גם להמציא משהו שאינו נכון, מותר לשנות מפני הצניעות.
אם יעזור לך ויש צורך אפשר לשתף אשת סוד שתעזור לך ללכת בנחת או שתלווה אותך.
🔍 עיון בגוף חובה לבדוק ממש לפני הטבילה שאין על הגוף שום חציצות.
🌸 לאחר הטבילה, הימנעי מסחיטה של השיער או סירוקו במסרק, כמו בכל טבילה בליל שבת.
💄 יש להתאפר רק באיפור המותר לשימוש בשבת וחג.
🌸כדאי לעשות כל מאמץ לטבול בזמן, ואפילו במקרה המורכב הזה. אם המצב המשפחתי יוצר חוסר נעימות גדול ביותר לטבול, מותר, בהחלטה משותפת של שני בני הזוג, לדחות את הטבילה למוצאי החג (במקרה כזה אין צורך לעשות בדיקות נוספות אחרי תום השבעה נקיים וניתן לעבור לבגד תחתון צבעוני).
חג שמח שנה טובה ובשורות טובות😊🍎🍯